AMSTERDAM – Na Asus komt ook Netgear met een adapter die pc-beelden draadloos naar de tv kan sturen. De Universal Push2TV HD Wireless PC werkt ook met projectors en pc-schermen, zolang die over een hdmi-aansluiting beschikken.

Netgears ‘Push2TV’ bestaat uit twee onderdelen, een draadloze ontvanger en een usb-dongle. De dongle moet worden aangesloten op de pc en zorgt ervoor dat de computer zijn beelden draadloos naar de ontvanger stuurt. Deze ontvangt het beeld en stuurt dit via hdmi door naar de tv of projector in de woon- of slaapkamer.

In tegenstelling tot Asus’ Wavi houdt Netgears oplossing echter geen rekening met de bediening van de pc. Bij Asus’ apparaat kan men een muis aansluiten op het kastje dat bij de tv ligt, bij Push2TV gaat dat niet.

Dat zorgt er wel voor dat Push2TV, dat volgens Netgear eveneens overweg kan met full-HD, een stuk goedkoper is. Het pakket komt eind september op de markt en zal in de VS 130 dollar kosten. Wat de Nederlandse prijs wordt, is nog niet bekend, maar Netgear laat wel weten dat het apparaat ook in Europa verkrijgbaar zal zijn.