AMSTERDAM – LG heeft in Zuid-Korea een nieuwe stofzuigrobot geïntroduceerd, die kan worden bediend met de iPhone, iPod touch of iPad.

De stofzuigrobot luistert naar de naam RoboKing Triple Eye. Het apparaat is in staat om verbinding te maken met het draadloze thuisnetwerk en kan zo communiceren met Apple-apparaatjes waarop de benodigde app geïnstalleerd is.

Net als veel van zijn collega’s, heeft ook LG’s nieuwste stofzuigende telg verschillende sensoren aan boord, om het interieur in kaart te brengen en op eigen houtje een slimme route te berekenen. Men kan de robot via bijvoorbeeld de iPhone aan het werk zetten en een bepaalde kant uitsturen, maar men kan ook zijn stem gebruiken om de autonome stofzuiger opdrachten toe te roepen.

Het apparaat is met zijn geluidsproductie van 48dB behoorlijk stil, stelt LG zelf. De nieuwe RoboKing komt in LG’s thuisland Zuid-Korea op de markt en zal daar omgerekend 585 euro kosten. Of er ook plannen zijn om de robot in Nederland uit te brengen, is nog niet duidelijk.