AMSTERDAM – De Berlijnse speakerfabrikant Teufel lanceerde deze week een nieuw surroundsystemen met blu-ray. Het bedrijf heeft ook een duo 2.1-systemen met HD-filmspeler uitgebracht.

Teufel concentreert zich doorgaans vooral op geluid, maar onlangs bracht het bedrijf ook een all-in-one thuisbioscoopsysteem met ingebouwde blu-rayspeler op de markt. Deze week heeft het bedrijf drie nieuwe home-cinemasets met blu-ray uitgebracht.

Voor kleinbehuisden zonder behoefte aan surroundgeluid zijn er twee 2.1-kanaals thuisbioscoopsets. De Impaq 300 voorziet in een versterker met ingebouwde blu-rayspeler, een subwoofer en twee compacte satellietspeakers. Bij de Impaq 310 zijn de compacte speakers vervangen door zuilluidsprekers.

Wie wel surroundgeluid in huis wil halen, kan nu ook kiezen voor de Impaq 3100. Deze heeft dezelfde configuratie als de eerder uitgebrachte Impaq 3000, maar dan met vier zuilluidsprekers in plaats van satellietspeakers. Ook dit systeem beschikt over een versterker met ingebouwde blu-rayspeler en een aparte subwoofer.

De nieuwe sets zijn inmiddels verkrijgbaar via Teufels website. De Impaq 300 heeft een prijs van 599 euro, terwijl de Impaq 310 en 3100 verkrijgbaar zijn voor respectievelijk 699 en 999 euro.