AMSTERDAM – Samsung heeft een Galaxy Tab onthuld met een 7.7-inch scherm. Het model is een aanvulling op de 10.1-inch en 8.9-inch versies. Ook toonde het bedrijf de Galaxy Note, een smartphone met een 5.3-inch scherm.

Met het kleinere model richt Samsung zich op het mobiele gebruik van tablets. Bijvoorbeeld de huidige Galaxy Tab of iPad worden vooral thuis en op het werk gebruikt.

De Galaxy Tab 7.7 zal 7,9 millimeter dik zijn en weegt 335 gram. De 10.1 is 8,6 millimeter dik en weegt 595 gram.

Scherm

De kleine tablet is bovendien de eerste Samsungtablet die uitgerust wordt met een Super AMOLED Plus-scherm waardoor het beeld meer contrast moet hebben en scherper moet zijn. Volgens Samsung zorgt het dunnere model niet voor minder accuduur.

De Galaxy Tab 7.7 heeft een 1.4 GHz dual core-processor en draait op Android 3.2.

Galaxy Note

Naast de nieuwe tablet heeft Samsung ook een nieuwe smartphone onthuld: de Galaxy Note. Het meest opvallende is het 5.3-inch scherm. Ter vergelijking: de Galaxy S II heeft een scherm van 4.3-inch.

Het grotere scherm van de Note resulteert bovendien in een resolutie van 1280x800 pixels.

Stylus

Ook kunnen er met een stylus, een speciale pen voor touchscreen, notities worden gemaakt. Bovendien is de smartphone uitgerust met dezelfde 1.4 GHz-processor als de Galaxy Tab 7.7 en heeft het toestel bovendien een WVGA Super AMOLED-scherm en twee camera’s. Eén van 8 megapixels en een één van 2 megapixels.

Het toestel weegt 178 gram, zwaarder dan de 116 gram van de S II. Bovendien is de Note 9,65 millimeter dik waar de S II 8,5 millimeter meet. Uiteraard is de Note ook fysiek groter dan de S II door het grotere scherm. Waar de S II 125 millimeter hoog en 66 millimeter breed is, is de Note 147 bij 83 millimeter.

Samsung onthult tablet en smartphone