AMSTERDAM – Apple is voor de tweede keer een prototype van een nieuwe iPhone kwijt nadat een medewerker het toestel heeft laten liggen in een bar.

Dat schrijft Cnet op basis van een anonieme bron. In 2010 verloor een Apple-medewerker al een prototype van de iPhone 4 in een bar. Het toestel werd vervolgens verkocht aan een blog.

Onlangs is er naar verluidt dus weer een prototype uit het oog verloren. Mogelijk gaat het om de iPhone 5 die nog niet officieel is aangekondigd, maar wordt verwacht in september of oktober. Het prototype is nog nergens opgedoken en ook Cnet heeft het toestel niet in handen.

Politie

Apple wil niet reageren op de geruchten en de politie stelt dat het bedrijf geen aangifte heeft gedaan. De bron zegt echter zeker te weten dat Apple de politie wel gebeld heeft.

De eigenaar van de bewuste bar heeft geen contact gehad met de politie of Apple, maar heeft wel verschillende keren een telefoontje gehad waarin iemand vroeg naar een verloren iPhone.

Huiszoeking

Volgens de anonieme bron is de politie samen met Apple de woning van een man binnengevallen die het prototype mee naar huis zou hebben genomen. Bij een huiszoeking werd niets gevonden. De man ontkent dat hij de iPhone heeft meegenomen, maar was de bewuste avond wel in de bar aanwezig.

Naar verluidt heeft Apple de man een onbekend bedrag geboden voor het toestel met het aanbod dat er dan verder niet over gepraat werd.

Volgens geruchten is het toestel voor 200 dollar verkocht op Craigslist, een advertentiewebsite. De site wilde niet reageren.