AMSTERDAM – De Galaxy S II en Galaxy Tab 10.1 en 8.9 worden een stuk toegankelijker voor zakelijk gebruik door een aantal aanpassingen aan de software en ondersteuning van programma’s van VMware.

Dinsdag maakte Samsung zelf al bekend dat een nieuwe versie van de Galaxy S II, mogelijk alleen de Amerikaanse variant, uitgerust wordt met een verbeterde Exchangeservice en automatische dataversleuteling.

Woensdag onthulde softwarebedrijf VMware dat het een samenwerking aangaat met Samsung voor het leveren van View en Horizon Mobile op de Galaxy S II en Galaxy Tabs.

Telefoon splitsen

View is een platform voor desktopvirtualisatie waarmee het systeem en de bestanden vanaf een ander toestel geraadpleegd kunnen worden. Horizon Mobile kan smartphones in twee virtuele telefoons verdelen. Eén voor zakelijk/ en één voor privégebruik.

Vorige week vertelde VMware al in een gesprek met NU.nl dat er meerdere Androidtoestellen 'gesplitst' zouden worden. Met LG is al eerder een samenwerking gestart.

Zakelijke markt

De samenwerking betekent dat de Galaxytoestellen geschikter worden voor zakelijk gebruik omdat ze nu beter beveiligd zijn tegen onder meer het verlies van gevoelige bedrijfsinformatie.

Van oudsher zijn Blackberrytoestellen erg populair op de zakelijke markt vanwege de encryptie. De laatste maanden zetten echter zowel Google met Android, het systeem op de Galaxytoestellen, als Apple met de iPhone en Microsoft met Windows Phone in op de zakelijke- én de consumentenmarkt.

View is ook al beschikbaar op iPads.