AMSTERDAM – Samsung heeft tijdens de elektronicabeurs IFA de Series 7 CHRONOS laptop gepresenteerd. Er is tevens een speciale gamevariant beschikbaar.

De nieuwe laptop is sneller dan zijn voorgangers, heeft een extra groot scherm zonder dat het formaat van het apparaat toeneemt en heeft een betere accu.

De Series 7 draait op een Intel Core i7- of i5-processor en kan in twee seconden uit slaapstand worden opgestart, dat is volgens Samsung 33 procent sneller dan voorheen. In 19 seconden kan de laptop worden opgestart als hij helemaal uitstaat.

Ook moet de snelheid van bijvoorbeeld het browsen flink verbeterd zijn. Uit een verklaring van het bedrijf blijkt dat de snelheid van Internet Explorer twee keer zo hoog ligt dan bij de voorganger van de Series 7.

Scherm en accu

Omdat de rand van het beeldscherm verkleind is krijgen gebruikers nu tot één inch extra beeld terwijl het formaat van de laptop hetzelfde blijft. De 15-inch Series 7 heeft dus het formaat van een 14-inch laptop.

Daarnaast heeft Samsung de levensduur van de accu verbeterd. Na 1500 keer opladen behoudt de accu 80 procent van de capaciteit. Bovendien is de accuduur verlengd naar negen uur. Het 15-inch model weegt 2,31 kilo en is 23,9 millimeter dik.

Ter vergelijking: De 13,3-inch MacBook Air van Apple weegt 1,35 kilo en is maximaal 17 millimeter dik.

Gamevariant

Er komt naast het normale model een speciale versie voor gamers uit met onder meer een snellere processors en een betere videokaart (high-end gaming AMD Radon HD). De Series 7 CHRONOS is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland vanaf 999 euro. De gamevariant zal 1799 euro gaan kosten.

Bekijk alle specificaties van de Series 7-laptops

Series 7-laptop