TOKIO - Sony, Toshiba en Hitachi willen hun activiteiten op het terrein van de kleine en middelgrote LCD-schermen samenvoegen. LG Display verlaagt bovendien de investeringen en er gaan geruchten rond het terugschroeven van de productie bij Samsung

De ontwikkelingen zijn het gevolg van een afname van de vraag naar monitoren, tv's en LCD-schermen. De Japanse elektronicaconcerns voegen zichzelf samen omdat ook de concurrentie op de markt toegenomen is.

Sony, Toshiba en Hitachi zijn van plan later dit jaar een overeenkomst te tekenen. De integratie moet dan volgend voorjaar zijn afgerond.

Samsung

Samsung ontkent woensdag tegenover Reuters dat het bedrijf de productie van LCD-schermen flink terug gaat schroeven. Geruchten daarover ontstonden na berichtgeving in the Korea Economic Daily.

De vraag naar LCD-televisies zou volgens anonieme bronnen flink zijn teruggelopen. Samsung stelt dat er geen vermindering van de productie op de planning staat.

LG Display

LG Display maakte dinsdag wel bekend in 2012 een kwart minder te investeren dan in 2011 omdat de vraag naar onder meer LCD-schermen flink is afgenomen. Ook de vraag naar tv's en monitoren loopt flink terug.