AMSTERDAM – Navigon lanceert met de 42-serie een nieuwe lijn navigatiesystemen. D apparaten zijn onder meer voorzien van nieuwe ‘Navigon Flow’-software.

De software is ontwikkeld om de meest gebruikte functies binnen een paar klikken op te roepen, aldus Navigon. Centraal bij het ontwikkelen van de software stond de weergave van kaarten en de drie menu-opties Bestemming opgeven, Kaartoverzicht en Navigatie. Het is mogelijk om tussen deze menu’s over te schakelen zonder de huidige navigatie te onderbreken.

Een werkbalk onder de menu’s bevat simpele pictogrammen en moet ervoor zorgen dat gebruikers altijd weten in welk menu ze zitten. Het resultaat is volgens Navigon een nieuwe, intuïtieve ervaring die voor extra veiligheid zorgt. De bestuurder kan zich namelijk volledig op de weg concentreren, aldus de fabrikant.

De 42-serie is vanaf september verkrijgbaar en bestaat uit drie modellen. De Navigon 42 Easy zal 139 euro kosten, de Navigon 42 Plus 159 euro en de Navigon 42 Premium gaat voor 199 euro over de toonbank.