AMSTERDAM – Voor wie sneller wil typen op zijn tablet of smartphone, maar geen zin heeft om een gespecialiseerd en duur keyboarddock aan te schaffen, heeft de Amerikaanse designstudent Daniel Haarburger de Wingstand ontwortpen.

Het touchscreen van tablets en smartphones is niet ideaal om lange teksten op te typen. Om dit probleem het hoofd te bieden, kan men gespecialiseerde keyboarddocks kopen, die een tablet- of smartphonestandaard combineren met een bluetooth toetsenbord. Voor wie deze docks wat te prijzen vindt, is er nu ook een goedkopere oplossing in de vorm van de Wingstand.

De Wingstand kost zo'n 15 euro en voorziet in een paar clips waarmee diverse tablets en smartphones bevestigd kunnen worden aan het Wireless Keyboard van Apple. Men kan zijn tablet of smartphone zowel liggend als rechtop in de clips plaatsen, maar het toetsenbord moet men zelf al in huis hebben.

Voor wie niet over Apple's bluetooth toetsenbord beschikt, komt er ook een Wingstand-pakket, waarbij het keyboard wordt meegeleverd. Wat deze 'Writer's Set' moet kosten, is nog niet duidelijk.