AMSTERDAM – Vodafone zet groot in op de iPad 2 van Apple. De provider zal de tabletcomputer zelf gaan verkopen, richt speciale hoeken in winkels in en heeft gespecialiseerd personeel in dienst.

Dat blijkt uit een persbericht van Vodafone. Ook T-Mobile gaat de iPad 2 binnenkort zelf verkopen. De providers zijn de eerste die buiten Apple om de tabletcomputer mogen verkopen.

In een verklaring laat Vodafone weten speciale tarieven voor de iPad in het leven te roepen. Details zijn echter nog onbekend. Wanneer de iPad 2 verkocht zal worden via de provider is ook niet bekend, geïnteresseerden kunnen zich wel alvast inschrijven om op de hoogte te blijven.

Bij T-Mobile is überhaupt onduidelijk hoe de verkoop vorm zal krijgen. Moederbedrijf Deutsche Telekom laat alleen weten dat de provider de tabletcomputer van Apple in Nederland zal gaan aanbieden. Wanneer en op welke manier is onbekend.

Android

Wat het inzetten op de iPad 2 bij Vodafone betekent voor het aanbieden van Androidtablets en het belang van deze apparaten, kon een woordvoerder niet direct zeggen.

KPN laat desgevraagd weten gesprekken te voeren met Apple over het verkopen van de iPad 2, maar er zijn nog geen concrete plannen. "Dat T-Mobile en Vodafone dit nu bekendmaken, wijst op een verandering in het beleid van Apple", legt KPN uit.

Voor de iPhone had Apple jarenlang een exclusieve deal met T-Mobile voor de verkoop van de smartphone. Inmiddels verkopen ook KPN en Vodafone het toestel.