AMSTERDAM – Samsung zal de Galaxy Tab 10.1 niet voor begin oktober lanceren in Australië. Daarmee stelt het bedrijf de tabletcomputer opnieuw uit vanwege een lopende rechtszaak tussen Apple en Samsung.

Dat schrijft Businessweek op basis van uitspraken van de advocaten betrokken bij het proces.

Apple beschuldigt Samsung in Australië van het schenden van meerdere patenten in de Galaxy Tab. Om welke patenten het gaat is onbekend.

12 september

Samsung ging er eerder mee akkoord het apparaat niet voor begin september te lanceren. De daadwerkelijke lancering stond gepland op 12 september, maar is nu dus in ieder geval uitgesteld tot na eind september.

Naast Australië lopen er nog rechtszaken in onder meer Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. In Duitsland gaat het alleen om het uiterlijk van de Galaxy Tab, dat zou te veel overeenkomen met het uiterlijk van de iPad.

In Nederland bepaalde een rechter vorige week dat de Galaxytoestellen niet te veel op de iPhone en iPad van Apple lijken, maar dat er wel een Europees octrooi wat betreft de weergave van foto’s geschonden is. De Galaxy S, S II en Ace zijn daarom vanaf 13 oktober verboden.

Aanpassing

In Australië gaat het waarschijnlijk om andere patenten. De details zijn echter niet bekendgemaakt. Wel stelde Apple dat Samsung de tablet heeft aangepast in vergelijking met het Amerikaanse model, maar dat er nog steeds patenten geschonden worden.

Het verzoek van Apple om een definitief verkoopverbod op te leggen, wordt 26 september behandeld en zal naar verwachting twee dagen in beslag nemen.

Claims Samsung

Samsung kondigde aan een claim in te dienen tegen Apple bij het Australische federale hof wegens het onterecht claimen van patenten. Ook zijn de Koreanen van mening dat Apple patenten van Samsung op het gebied van draadloze technologie heeft geschonden.