AMSTERDAM - De Galaxy Tab 10.1 blijft voorlopig verboden in Duitsland. Dit heeft de rechtbank in Düsseldorf donderdag besloten.

De uiteindelijke uitspraak over een definitief verbod valt 9 september.

Dit is duidelijk geworden in de rechtbank van Düsseldorf, waar de patentrechtszaak tussen Samsung en Apple donderdag aan de gang is en Webwereld bij aanwezig is. Apple klaagt Samsung aan omdat de Galaxy Tab teveel lijkt op Apple's iPad.

Verder heeft Samsung in de zitting Apple ervan beschuldigd 27 keer gemanipuleerd te hebben met foto's die zijn geleverd in de patentzaak.

Samsung vind dat er op de foto's een onduidelijk beeld van de Galaxy Tab wordt gegeven. Ze lijken op de foto's even groot, terwijl in werkelijkheid de Galaxy Tab iets groter is.

Meerdere foto's

Webwereld had eerder ontdekt dat het om een foto gaat, maar in de rechtszaak geeft Samsung aan dat er 27 foto's gemanipuleerd zou zijn door Apple.

Er werd niet in detail getreden op welke manier de desbetreffende foto's zijn bewerkt, maar Samsung benadrukte wel dat elke aanpassing, hoe klein dan ook, in het voordeel van Apple valt.

De advocaat van Apple is het hier niet mee eens. Hij dreigt met een aparte rechtszaak tegen Samsung als de beschuldigingen over het vervalsen van bewijs aanhouden.

Nederland

Woensdag had de rechter de verkoop van de Galaxy S, S II en Ace verboden in Nederland. Het patent van Apple met betrekking tot het bladeren van foto's is door Samsung geschonden volgens de voorzieningsrechter. Er was echter geen sprake van nabootsing van het ontwerp van Apple's iPhone.