AMSTERDAM – Samsung heeft woensdag aangekondigd vier nieuwe telefoons aan de Galaxy-lijn toe te voegen, waarmee het bedrijf hun aanbod van goedkope smartphones wil uitbreiden.

Het gaat om de Galaxy W, Galaxy M Pro, Galaxy Y en Galaxy Y Pro. Alle modellen gebruiken het besturingssysteem Android 2.3 Gingerbread.

De Galaxy W wordt als ‘mid-to-high end’-toestel de duurdere van het stel, met een 3.7-inch beeldscherm en 5-megapixel camera. Deze draait op een processor met een snelheid van 1,4GHz.

De Galaxy M Pro en Galaxy Y Pro worden de eerste Galaxy-telefoons met een qwerty-toetsenbord. De M Pro zal zich meer richten op de zakelijke markt.

Young Minded

De goedkoopste modellen worden de Galaxy Y en Y Pro, waarvan de Y een 3"-touchscreen heeft met een resolutie van 320x240 pixels. De Y-modellen zijn volgens Samsung meer gericht op de jongere consument die prijsbewuster zijn.

De 'Y' staat dan ook voor Young Minded. Dit is onderdeel van het nieuwe aanduiden van Samsung. De 'S'  van Galaxy S zal gaan staan voor Supersmart. De letter R is Royal, W is Wonder en M staat voor Magical.

De toevoeging Pro betekent dat het toestel een qwerty-toetsenbord heeft en Plus zal staan voor een opgevoerde versie van de desbetreffende smartphone.