AMSTERDAM – Blackberrymaker RIM heeft dinsdag aangekondigd drie nieuwe varianten van de Blackberry Curve op de markt te brengen, uitgerust met besturingssysteem Blackberry OS 7.

De nieuwe modellen Blackberry Curve 9350, 9360 en 9370 bieden volgens RIM “significant verbeterde prestaties”, maar het bedrijf maakte in zijn persbericht niet bekend met welke processor de nieuwe toestellen zijn uitgerust.

Techwebsite Tweakers.net meldt dat het vermoedelijk om dezelfde Xscale-processor gaat die ook in de Curve 3G zit.

NFC

De nieuwe Blackberry Curve-toestellen hebben een lengte van bijna 11 centimeter, zijn 6 centimeter breed en ruim 1 centimeter dik.

Naast het besturingssysteem Blackberry OS 7 en een verbeterde processor beschikken de nieuwe modellen over een verbeterde beeldschermresolutie van 480 bij 360 pixels en een werkgeheugen dat is verdubbeld tot 512MB.

Ook hebben de telefoons ingebouwde ondersteuning voor NFC (Near Field Communications), een techniek waardoor apparaten draadloos bepaalde informatie kunnen versturen en ontvangen over een afstand van ruim tien centimeter.

Nederlandse markt

De Blackberry Curve 9350 werkt volgens Tweakers op cdma-netwerken en de 9370 daarnaast ook op gsm-netwerken. De 9370 heeft geen ondersteuning voor umts, zodat het toestel niet geschikt voor de Nederlandse markt lijkt te zijn.

RIM verwacht dat de toestellen naar verwachting deze maand al verkrijgbaar zijn in Canada; in september is de rest van de wereld aan de beurt.