AMSTERDAM – De Samsung Galaxy Tab 10.1, waar Apple mede een rechtszaak om begonnen is in Nederland, is vanaf dinsdag te koop.

Dat bevestigt een woordvoerder van Mediamarkt. Bij Bol.com is de tablet ook te bestellen met een levertijd van drie tot vijf werkdagen.

Apple en Samsung zijn enkele maanden geleden met elkaar in een juridische strijd verwikkeld geraakt en vochten afgelopen week een rechtszaak in Den Haag uit. Apple eist een importverbod op onder meer de Galaxy Tab. De rechter doet 15 september uitspraak.

Importverbod

Met de rechtszaak in het achterhoofd werd de perspresentatie van de Galaxy Tab 10.1 op 10 augustus afgelast. Inmiddels heeft Samsung een nieuwe datum geprikt: 16 augustus. Dat is ook de datum dat het apparaat in de winkels zal liggen.

Vrijdag werd al duidelijk dat Apple de Galaxy Tab van Samsung in Nederland niet voor de uitspraak zal proberen te blokkeren via een voorlopig importverbod. Dat gebeurde eerder wel in de rest van Europa en in Australië. Een eventueel verbod opgelegd door de Nederlandse rechter zou op z’n vroegst pas 13 oktober ingaan.

Levertijd

Op de website van Bol.com staat een levertijd van drie tot vijf werkdagen. Eerder maandagochtend was dat nog vijf tot tien werkdagen. Een woordvoerder bevestigt dat deze levertijd gebaseerd is op de aanwezige voorraad en afspraken met Samsung. "De Galaxy Tab is leverbaar."

Bekijk alle artikelen over de juridische strijd tussen Apple en Samsung