AMSTERDAM – 60 procent van de NU.nl-lezers vindt de Galaxy S en Galaxy Tab te veel lijken op respectievelijk de iPhone en iPad.

Dat blijkt uit een poll op de Techrubriek van NU.nl. Ruim 22.000 mensen brachten hun stem uit.

De afgelopen weken zijn Apple en Samsung met elkaar in een juridische strijd verwikkeld geraakt, hoofdzakelijk omdat Apple de Galaxyproducten te veel vindt lijken op toestellen van Apple. Afgelopen week diende een rechtszaak in Nederland.

Foto's

Op basis van foto’s van de Galaxy Tab en Galaxy S zegt 60 procent van de lezers van NU.nl het eens te zijn met Apple dat de toestellen te veel lijken op de iPad en iPhone. 23 procent is het eens met Samsung en vindt de apparaten niet te veel op elkaar lijken.

9 procent van de stemmers geeft aan alleen de Galaxy S te veel op de iPhone te vinden lijken, bij de Galaxy Tab zien zij geen problemen. 7 procent ziet juist alleen ernstige overeenkomsten tussen de Galaxy Tab en iPad.

Importverbod

In Australië en Europa, met uitzondering van Nederland, is inmiddels een voorlopig importverbod uitgesproken. Later zullen daar rechtszaken dienen waarin definitief een besluit wordt genomen. In Nederland doet de rechter 15 september uitspraak. Een voorlopig verkoopverbod is hier niet aan de orde.

Lees alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung