AMSTERDAM - Amazon-topman Jeff Bezos heeft een patent aangevraagd voor een systeem dat moet voorkomen dat een mobiele telefoon die op de grond valt, kapotgaat.

Het systeem, met onder andere airbags, maakt gebruik van de bewegingssensoren van de telefoon. Wanneer het toestel valt, wordt een signaal doorgeven aan de beschermende hoes om de airbags te activeren.

Risico

Het patent, dat al in februari is ingediend maar nu pas bekend wordt, suggereert dat het systeem met behulp van een laser of radar de afstand tussen de telefoon en grond kan bepalen. Op die manier kan het risico voor schade gemeten worden. Als het risico te groot is, moet het beveiligingsmechanisme in werking treden.

Het gaat daarbij niet alleen maar om airbags, maar ook om het uitstoten van gas zodat de telefoon minder hard op de grond valt.

Amazon

De uitvinding wordt toegeschreven aan Bezos en Amazon vice-president Greg Hart, maar het patent is nog niet verleend. Amazon maakt zelf nog geen mobiele telefoons, al gaan er wel geruchten dat er een tablet in de maak is.