AMSTERDAM – Het Britse bedrijf Bowers & Wilkins (B&W)introduceert zijn nieuwe C5 in-ear koptelefoon die bestemd is voor gebruik onderweg. Volgens B&W levert de nieuwe koptelefoon een ‘uitstekende geluidskwaliteit’.

De grondslag van die geluidskwaliteit zou liggen in het gebruikte microporeuze filter, dat fungeert als een diffuser, en de geluidsisolatie die omgevingsgeluiden buitensluit. Samen zorgen deze elementen, aldus de fabrikant, voor een natuurlijk en ruimtelijk geluid.

Om het draagcomfort van de C5 zo hoog mogelijk te maken heeft B&W twee innovaties doorgevoerd. De ‘Secure Loop’ is een zacht, traploos verstelbaar bandje dat in de oorschelp wordt geklemd voor een ‘perfecte pasvorm’. De tweede innovatie is een verzwaring met wolfraam, waardoor de koptelefoon continu de neiging heeft om naar binnen te kantelen.

De koptelefoon wordt geleverd inclusief een speciale iPhone-kabel met ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. Daarnaast krijgt men een tasje voor het opbergen van de koptelefoon. De C5 is vanaf 15 augustus leverbaar voor 179 euro.