AMSTERDAM – Apple heeft naast Samsung ook Motorola aangeklaagd in Europa. De iPadmaker vindt dat de Xoom net als de Galaxy Tab te veel lijkt op de tablet van Apple.

Dat heeft Fosspatents ontdekt in de aanklacht tegen Samsung die Apple heeft ingediend bij een Duitse rechtbank. Dinsdag werd bepaald dat er een voorlopig importverbod voor Galaxy Tabs geldt in Europa.

In de aanklacht rept Apple ook van aanklachten tegen Motorola om de Xoom en een aanklacht tegen een Duitse tabletfabrikant.

Overeenkomsten

Apple heeft verschillende rechtszaken tegen Samsung aangespannen omdat het uiterlijk van de Galaxy Tab te veel overeenkomsten vertoont met de iPad. Ook zouden er patenten in de software geschonden worden. In Nederland vinden woensdag en donderdag twee zittingen plaats na een aanklacht van Apple.

Ook de Xoom zou te veel lijken op de iPad. De aanklacht tegen Motorola is echter niet openbaargemaakt en details zijn dus niet bekend. Het is ook onduidelijk of Apple net als bij de Galaxy Tab een importverbod nastreeft.

Modelrecht

Apple baseert de aanklachten op het modelrecht dat het bedrijf heeft op een bepaald ontwerp. Donderdag wordt in Nederland uitgebreid ingegaan op het feit dat de Galaxy Tab te veel lijkt op de iPad, dan wordt mogelijk meer duidelijk over dit modelrecht.

Lees al het nieuws over de zaak tussen Apple en Samsung

'Xoom lijkt te veel op iPad'