AMSTERDAM – Sharp kondigt de komst aan van twee nieuwe led-televisies in de Elite-lijn. Te beginnen met de nog deze maand te verschijnen Pro-60X5FD, volgende maand gevolgd door de Pro-70X5FD.

Beide toestellen richten zich op het hogere marktsegment. De 60-inch Pro-60X5FD heeft een prijskaartje van ruim 4200 euro, terwijl de 70-inch Pro-70X5FD bijna 6000 euro moet kosten.

Volgens Sharp is de in de televisies toegepaste techniek onovertroffen. Zo zouden de schermen een uitstekende contrastverhouding en zeer diepe zwartweergave hebben en een verversingsfrequentie van ‘ongeveer 720 Hz’. De leds worden, waar nodig, automatisch plaatselijk gedimd voor een betere weergave. Sharp spreekt zelf van RGB+Y technologie, maar deze lijkt zeer sterk op de eerder gebruikte Quattron-technologie. Er is ook techniek toegepast uit de uit productie genomen Kuro-televisies van Pioneer.

Zoals mag worden verwacht van televisies in deze prijsklasse, hebben de toestellen 3D-functionaliteit en kan er verbinding worden gemaakt met internet. Sharp heeft alvast een paar applicaties geïnstalleerd voor onder andere Netflix, YouTube, Facebook en Twitter. Voorlopig zijn beide toestellen alleen in de Verenigde Staten leverbaar, maar een uitrol in Europa lijkt niet onlogisch.