AMSTERDAM – De Japanse gadgetwebshop Thanko heeft speciaal voor deze zomerse dagen een nieuw hoofdkussen voor in de auto geïntroduceerd. Het kussen is op de autostoel te bevestigen en moet onderweg het hoofd koel houden.

Iedereen zal het verschijnsel herkennen. De auto heeft een tijdje geparkeerd gestaan in de zon en bij het openen van het portier komt een muur van hete lucht naar buiten zetten en zijn de stoelen te heet geworden om comfortabel op te zitten. De Japanse gadgetwebshop Thanko heeft hier iets op gevonden: een watergekoeld kussen voor op de autostoel

Het kussen wordt aangesloten op een pompje waarin ijskoud water dient te worden gegoten. Het pompmechanisme wordt gevoed door stroom uit de sigarettenaansteker. Volgens de makers kan hiermee binnen vijf seconden de temperatuur van de autostoel worden teruggebracht van 60 tot 28 graden.

Het kussen zou tot acht uur verkoeling geven. Thanko levert het kussen met een adapter, zodat het ook thuis kan worden gebruikt. De prijs bedraagt ongeveer 135 euro.