AMSTERDAM – Het Amerikaanse Sakar International nam in 2008 Vivitar over, een bedrijf dat wat oudere fotografieliefhebbers vooral zullen kennen van redelijk geprijsde verwisselbare lenzen voor spiegelreflexcamera’s. Onder het label Vivitar is een compacte onderwatercamcorder geïntroduceerd.

Deze DVR 690HD heeft een lcd-scherm van 2 inch en 4x digitale zoom voor het maken van avi-filmpjes in 720p-resolutie. De beelden worden opgeslagen op een sd-kaart. Aangezien zes minuten film ongeveer 1GB opslagruimte kost, kan de camcorder zo’n drie uur beeld opslaan per SD-kaart van 32GB.

Het toestel is verder voorzien van beeldstabilisatie, een fotomodus, microfoon, speaker en een uitgang om de beelden terug te kijken op een televisiescherm. Volgens de fabrikant is de DVR 690HD waterdicht tot een diepte van 3 meter.

Door middel van de bijgeleverde software is het toestel ook compatibel met Windows-pc’s en de Mac, zodat de gemaakte filmpjes binnen de kortste keren zijn te bewonderen via YouTube en diverse sociale-medianetwerken. De DVR 690HD kost ongeveer 45 euro.