AMSTERDAM – Het is nooit te vroeg om het jonge kroost aan een tablet te zetten. Om te voorkomen dat de slate voortijdig de geest geeft nadat kindlief deze uit zijn of haar knuistjes heeft laten vallen, introduceert Vinci de Vinci Tab, een Android-tablet voor de allerkleinsten.

De Vinci Tab is ontworpen om mishandeld te worden. Het beeldscherm is van gehard glas, vergelijkbaar met het materiaal van een autoruit. De zachte randen zijn bij uitstek geschikt om de tablet vast te houden, maar bieden ook bescherming tegen vallen en stoten. Het materiaal is zelfs bestand tegen bijtgrage tandjes. Om onverwachte rekeningen te voorkomen bevat de Vinci Tab geen wifi of andere verbindingsmogelijkheden.

De tablet is voorzien van een 1GHz-processor, 512MB ram en een 7-inch touchscreen met een resolutie van 800x480 pixels, en draait op Android 2.3. Toch blijft het als ouder oppassen, want de tablet is uitgerust met een camera en een microfoon waarmee de kleine opdonder ongemerkt compromitterende opnamen zou kunnen maken. Het standaardmodel is vanaf begin augustus te koop voor ongeveer 280 euro.