AMSTERDAM – Swimovate heeft in samenwerking met Speedo een waterdicht horloge ontwikkeld voor fanatieke zwemmers. Dit zogeheten AquaCoach-klokje kan uitgebreide informatie over de zwemprestaties van de drager verzamelen en analyseren.

Het horloge is volgens de fabrikant in staat om het aantal zwemslagen te registreren en bij te houden hoeveel baantjes er zijn gezwommen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde versnellingsmeter in samenwerking met speciale algoritmen om bijvooorbeeld het aantal zwemslagen te tellen.

Het horloge kan hieruit gegevens berekenen als gezwommen afstand, snelheid, totaal aantal slagen en de hoeveelheid calorieën die tijdens een sessie verbrand zijn. Hierdoor kan de gebuiker bepalen op welke onderdelen de prestaties nog kunnen worden verbeterd om de fitnessdoelen te verwezenlijken.

De Speedo AquaCoach heeft een geheugen voor de laatste vijftig zwemsessies en zou volgens informatie van de fabrikant tot een diepte van 100 meter onder de zeespiegel waterdicht blijven. Het horloge is leverbaar in de kleurcombinaties rood/zwart en blauw/wit, en kost 130 euro.