AMSTERDAM – Sommige mensen vallen alleen in slaap bij doodse stilte en anderen dommelen pas weg bij een muziekje of het rustgevende geluid van de branding. Voor de tweede categorie komt Bedphones met gelijknamige oordopjes, die de drager een muzikale treinrit naar dromenland bezorgen.

Het grote probleem voor mensen die geluid nodig hebben om in slaap te vallen, is natuurlijk een bedgenoot die onder de eerste categorie valt. Om dit probleem op te lossen, zegt Bedphones speciale oordopjes te hebben ontworpen om in bed te dragen. De dopjes zijn zeer dun en worden op hun plaats gehouden door ‘geheugendraad’ dat naar de countouren van de oren kan worden gemodelleerd voor de optimale pasvorm.

Er is ook een gratis Android-app te downloaden met drie gebruiksstanden. De Basic-modus verandert het scherm van een Android-telefoon in een gigantische pauze- en afspeelknop. In de Timer-modus wordt het volume langzaamaan steeds zachter, naarmate de ingestelde tijd verstrijkt. De Smat-modus detecteert hoe de gebruiker beweegt, om na te gaan of deze al slaapt – zo ja, dan wordt de muziek automatisch uitgezet. De Bedphones kosten zo’n 30 dollar en zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in de VS.