AMSTERDAM – Gisteren meldden we het bestaan van de BookBook iPhone. Voor mensen die een wat minder hoog boekenwurmgehalte aan de dag willen leggen, maar toch hun kostbare iPhone 4 willen beschermen, komt Id America met een kleurrijk alternatief.

Het bedrijf heeft een ruim assortiment kleurrijke beschermhoesjes geïntroduceerd voor onder meer de iPhone 4. De Cushi-lijn telt vier varianten, namelijk: Original, Dot, Stripe en Robotics. Alle hoesjes hebben met elkaar gemeen dat ze zijn gemaakt van ‘EVA foam’, een veerkrachtig materiaal dat schokken zou absorberen. Een ander voordeel van de kussentjes is dat ze een betere grip zouden geven, waardoor de iPhone minder snel uit de handen glipt.

De beschermende kussentjes worden aan beide zijden van de iPhone 4 geplakt. Volgens de fabrikant blijven er geen lijmresten achter na het verwijderen van de kussentjes. Om de bescherming compleet te maken, worden ook een krasvaste beschermende film voor het display en beschermingsknoppen voor de thuisknop meegeleverd. De Cushi kost rond 10 euro.