AMSTERDAM – Samsung Nederland heeft geen kennis van een mogelijke rechtszaak van Apple om de lancering van de Galaxy Tab 10.1 in Nederland tegen te gaan.

Dat laat het bedrijf desgevraagd weten aan NU.nl.

Maandag werd bekend dat de lancering van de tabletcomputer van Samsung in Australië tijdelijk uitgesteld is nadat Apple klaagde over patentinbreuk.

“Wij zijn niet bekend met een eventuele zaak van Apple tegen Samsung in Nederland. De lancering van de 10.1 staat dan ook gewoon voor deze maand gepland”, aldus Samsung. Apple Nederland wilde niet reageren.

Juridische strijd

Apple en Samsung zijn in een juridische strijd verwikkeld waarin beide bedrijven aanklachten hebben ingediend tegen elkaar. Over en weer zouden patenten geschonden zijn en Apple stelt dat de Galaxytoestellen van Samsung te veel lijken op de iPad en iPhone.

In Australië wordt nu gekeken of de klachten van Apple gegrond zijn en Samsung zal het Australische model van de Galaxy Tab aan Apple overhandigen. Tot er uitspraak is gedaan in de zaak, zal Samsung geen Galaxy Tabs in het land verkopen.

Lancering

Apple spande een rechtszaak aan omdat er berichten vanuit Samsung werden verspreid dat de lancering 'binnen enkele weken' plaats zou vinden. In Nederland staat de lancering gepland voor eind augustus, eerder dan de lancering in Australië dus.

De kans dat Apple nu nog een zaak zou beginnen in Nederland en Samsung daar nog niet van gehoord heeft, is daarom klein.

10.1v

In Nederland werd eerder dit jaar al de Galaxy Tab 10.1v verkocht. Dat was een exclusief model gemaakt voor en verkocht via Vodafone. In de Verenigde Staten probeert Apple een importverbod voor Galaxy-apparaten af te dwingen.