AMSTERDAM – Asus introduceerde maandag de Asus Eee Pad Slider en noemde voor het eerst de releasedatum en prijs van het apparaat. De bijzondere tablet verschijnt in september op de markt.

De nieuwe tablet werkt met Google Android 3.1 (te upgraden naar Android 3.2), heeft een uitschuifbaar toetsenbord en is voorzien van diverse multimediafuncties.

De Eee Pad Slider heeft een ingebouwde usb-poort, een micro-SD-kaartlezer en een mini-hdmi-poort. Dankzij het uitschuifbare toetsenbord kan men volgens Asus sneller en comfortabeler werken dan op een on-screen toetsenbord, zodat e-mails efficiënt kunnen worden opgesteld.

Het reeds geïnstalleerde Polaris Office 3.0 levert een professionele mobiele kantooroplossing, aldus de Taiwanese fabrikant. Het softwarepakket biedt mogelijkheid om Office-documenten als tekstbestanden, spreadsheets en presentaties te bekijken en te bewerken.

Prijs

Het ips-touchscreen met een beeldverhouding van 16:10 heeft een brede kijkhoek van 178 graden en wordt beschermd door een krasbestendige laag. De prijs voor de Eee Pad Slider bedraagt 499 euro voor het 32GB model.

De nieuwe tablet komt in september op de Nederlandse markt.

Asus Eee Pad Slider