AMSTERDAM – Samsung mag tot een rechtszaak tussen het bedrijf en Apple is uitgevochten geen exemplaren van de Galaxy Tab 10.1 in Australië verkopen.

Dat zijn de bedrijven maandag overeengekomen, zo schrijft Bloomberg. Samsung en Apple hebben verschillende zaken tegen elkaar lopen in verschillende landen.

Het begon allemaal met een beschuldiging van Apple dat Samsung de iPhone en iPad slaafs zou kopiëren. De Galaxy Tabs en Galaxytelefoons zouden te veel lijken op de Appleproducten.

In de Verenigde Staten (VS) eiste Apple al een importverbod, een uitspraak in die zaak is nog niet gedaan. Onlangs diende Apple eenzelfde aanklacht in in Australië omdat de lancering van de Galaxy Tab 10.1 daar voor de deur staat.

Ander model

De tablet zou erg veel lijken op de iPad en bovendien gebruikmaken van gepatenteerde technieken. Samsung laat weten dat Apple zich baseert op de Amerikaanse variant van de tabletcomputer. Het Australische model zou er anders uitzien.

Inmiddels is toch besloten een voorlopig verkoopverbod in te stellen tot een rechtszaak over het geschil is uitgevochten. Samsung gaf al aan dat Apple een exemplaar van het Australische model zal ontvangen ruim voor de lancering.

Nederland

In Nederland is de Galaxy Tab 10.1v al eerder dit jaar verkocht. Dit model was exclusief te koop bij Vodafone en wijkt ook iets af van het originele model. Later deze maand wordt de lancering van de echte Galaxy Tab 10.1 verwacht.

Apple wilde tegenover NU.nl niet ingaan op de vraag of er ook in Nederland een rechtszaak zal volgen rond de lancering.