AMSTERDAM – Polaroid staat bekend om zijn camera’s, die foto’s direct uitprinten. Het bedrijf probeerde in de afgelopen jaren al de 21e eeuw binnen te stappen door losse printertjes voor willekeurige camera’s uit te brengen, maar met de Z340 stapt Polaroid 2011 binnen en blijft het toch dicht bij huis.

De nieuwe camera lijkt bijna het perfecte mengsel van oud en nieuw. Net als vroeger kan het zowel fotograferen als printen, maar ondertussen is de Z340 ook voorzien van de nieuwste technologie. Zo zien de printjes er een stuk beter uit dan weleer, zijn er geen inktcassettes nodig om foto’s af te drukken en zijn de foto’s bestand tegen water en veegvlekken, terwijl ze bovendien langer mooi zouden blijven.

Het cameragedeelte is ondertussen volledig gemoderniseerd. Onder de motorkap zit een 14-megapixelsensor, terwijl er op de camera een 2,7-inch lcd-scherm is te vinden. Via dit scherm kan met tot vier keer inzoomen op genomen foto’s en deze op de camera bijsnijden, alvorens ze af te drukken. De nieuwe polaroidcamera komt voor de kerst op de markt en zal omgerekend zo’n 340 euro kosten.