AMSTERDAM – Er zijn genoeg portable mediaspelers, waarmee men volledige films kan bekijken in de palm van de hand. Voor wie echter liever naar zijn pols kijkt, komt Chinavasion met de Timesnap.

De Timesnap is een kruising tussen een portable mediaspeler en een horloge. Het doet qua functionaliteit enigszins denken aan de telefoonhorloges die bedrijven als LG in het verleden uitbrachten, maar dan zonder belfunctie. En er is nog een verschil: de Timesnap is een stuk goedkoper.

Het apparaatje heeft een 1,5-inch schermpje dat is ingebakken in een waterdichte behuizing. Het kleine schermpje kan gebruikt worden om volledige films te kijken en e-boeken te lezen, en men kan een koptelefoon aansluiten om naar muziek en radio te luisteren.

De Timesnap heeft standaard een geheugenkaart van 4GB aan boord, maar men kan deze eventueel vervangen door eentje van 8GB. Naast een minijackaansluiting voor koptelefoons, heeft het apparaatje ook een usb-aansluiting aan boord voor het opladen en om bestanden over te zetten. De Timesnap kost ongeveer 25 euro.