AMSTERDAM – Na onder meer Samsung, Sharp en Sony, komt binnenkort ook Panasonic met een thuisprojector die films en games in 3D kan weergeven. De projector zal werken met actieve-sluiterbrillen en komt in september op de markt.

Dankzij zijn 3D-plasmatelevisies heeft Panasonic al de nodige ervaring met 3D, maar de PT-AT5000E is de eerste 3D-projector van het Japanse elektronicaconcern. De beamer straalt films en games in full-hd op het doek in de thuisbioscoop. Panasonic claimt daarbij een contrastratio van 300.000:1 en een helderheid van 2000 lumen.

Net als Panasonics 3D-Viera-tv’s maakt de 3D-projector gebruik van actieve-sluitertechnologie. Bij het apparaat wordt een ir-zender/ontvanger meegeleverd die compatibel is met alle actieve-sluiterbrillen die Panasonic eerder lanceerde voor zijn televisies.

Het apparaat heeft een beeldverversingssnelheid van 480Hz, waardoor volgens Panasonic ‘opvallend weinig’ crosstalk-effecten te zien zijn. De projector kan eventueel ook 2D-beelden omzetten naar 3D. De PT-AT5000E zal beschikken over drie hdmi-aansluitingen en komt in september voor 3199 euro in de winkels te liggen.