AMSTERDAM – Kort na het uitlekken van enkele specificaties van de nieuwste Walkman-series, heeft fabrikant Sony eieren voor zijn geld gekozen en de nieuwe producten zelf maar aangekondigd. Er verschijnen in september drie nieuwe modellen.

Het gaat om de A860, de S760BT en de E460. Alle zijn uitgerust met een karaokestand, een functie waarmee gebruikers vreemde talen kunnen leren, een stemopnamefunctie en Sony’s SensMe-functie. Men kan er muziek en video’s mee afspelen.

De A860 is het topmodel. Deze mediaspeler heeft met zijn 2,8-inch touchscreen het grootste scherm van het trio. Het apparaat is draadloos met headsets te verbinden via bluetooth en heeft 8, 16, 32 of 64GB aan capaciteit aan boord.

Dat geldt ook voor de S760BT, al heeft dit model een kleiner, 2-inch scherm. Daar staat tegenover dat dit tussenmodel een langere accuduur zou hebben: men kan er zo’n vijftig uur muziek of tien uur video mee afspelen, alvorens het apparaat aan de lader te doen. De S760 komt met 8 of 16GB.

De E460 heeft eveneens een 2-inch scherm, maar moet het zonder bluetooth-functionaliteit stellen. Deze Walkman zal wel in vijf kleuren op de markt komen, terwijl er keuze is uit 4 en 8GB. De prijzen zijn voor Nederland nog niet bekend.