AMSTERDAM – De patentenrechtszaak tussen Apple en HTC zal HTC niet als bedrijf schaden. “Rechtzaken horen erbij als een bedrijf succesvol is.”

Dit heeft de topman van HTC Peter Chou vrijdag verteld in een telefoonconferentie aan investeerders om hen gerust te stellen, meldt persbureau Reuters.

“Rechtzaken horen nu eenmaal bij het zaken doen. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om ons bedrijf hierdoor niet in gevaar te laten komen,” aldus Chou.

Apple diende in maart een klacht in bij Het International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten dat tien van zijn patenten zouden zijn geschonden door de Taiwanese smartphonemaker.

Gelijk

Het ITC heeft Apple voorlopig in het gelijk gesteld wat betreft twee patenten. Chou heeft in de telefoonconferentie nogmaals gezegd dat HTC tegen deze voorlopige uitspraak in beroep gaat.

Een definitieve uitspraak wordt in december verwacht.

Verkoopcijfers

In het afgelopen kwartaal heeft HTC 12 miljoen toestellen verkocht, zo blijkt uit cijfers (pdf) van het bedrijf. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2010. HTC geeft aan dat ze nog nooit zoveel toestellen in een kwartaal hebben verkocht.