AMSTERDAM – Voor wie altijd al piano heeft willen leren spelen, maar geen geld heeft voor een privéleraar, komt Ion Audio met een oplossing. Het Amerikaanse bedrijf introduceert de Piano Apprentice, een didactisch keyboard dat een iPhone of iPad gebruikt om de fijne kneepjes van het toetsenistenvak bij te brengen.

De Piano Apprentice is een portable keyboard met 25 toetsen. Men dient er een iPad of iPhone op aan te sluiten en de gratis software te downloaden, om aan de slag te kunnen. De app bevat videolessen van pianoleraar Scott Houston, die leerlingen virtueel leert de juiste toetsen aan te slaan en noten te lezen.

Terwijl de iPad of iPhone laat zien hoe men de handen moet houden bij het aanslaan van de toetsen, lichten de juiste toetsen op het keyboard op. Doordat het apparaat op batterijen draait (via het stopcontact kan ook, maar een adapter wordt niet meegeleverd), kan men het ook meenemen op reis. De Piano Apprentice zal zo’n 100 dollar kosten, wanneer het in september op de markt komt.