AMSTERDAM – Kort na de introductie van twee speakersystemen van elk zo’n 100 euro, lijkt de Duitse luidsprekerfabrikant Teufel de smaak te pakken te hebben. Wederom komt het bedrijf, dat zijn producten doorgaans van een stevig prijskaartje voorziet, met een speakersetje van tien tientjes.

Na de VT 11-woonkamerspeakers en de iTeufel Clock v3-wekkerradio, betreft het ditmaal een setje luidsprekers voor de pc met de naam Concept B 20. Met deze naam verwijst Teufel naar de eerder uitgebrachte Concept B 200, een set stereospeakers voor de pc, die twee en een half maar zoveel kost.

Volgens de fabrikant is de nieuwe set ‘qua audiokwaliteit zeker niet het kleine broertje’ van de Concept B 200. Teufel ‘zweert’ namelijk dat de Concept B 20 ‘beter, harder en helderder geluid’ levert dan ‘iedere andere pc-speakerset in deze prijsklasse’.

De luidsprekers zijn met een minijackstekker op pc’s aan te sluiten en beschikken daarnaast over een koptelefoonuitgang en een microfooningang. Een relatief forse, maar ingebouwde subwoofer moet voor krachtige lage tonen zorgen. De Concept B 20 is vooralsnog alleen verkrijgbaar via Teufels website.