AMSTERDAM – Papieren vliegtuigjes vouwen is een favoriete hobby van veel (oud-)scholieren, maar dat betekent nog niet dat het een efficiënte hobby is. Men is doorgaans immers langer bezig met vouwen, dan met kijken hoe het vliegtuigje daadwerkelijk door de lucht snort. Thinkgeek heeft daar iets op gevonden.

De Electric Paper Airplane Conversion Kit klinkt gewichtig, maar is dat gelukkig niet. Het is namelijk de bedoeling dat het kleinood waaruit deze ‘kit’ bestaat, op vers gevouwen vliegtuigjes wordt bevestigd – en met te veel grammen aan boord wil zo’n ding natuurlijk al helemaal niet in de lucht blijven.

De kit bestaat uit een simpele, lichtgewicht aandrijfmotor met propellor, die men in een oogwenk op een papieren vliegtuigje moet kunnen aanbrengen. De aandrijfmotor is oplaadbaar, maar heeft – vermoedelijk om gewichtsproblemen te voorkomen – slechts een beperkte capaciteit.

Alsnog kan het ding een papieren vliegtuigje anderhalve minuut laten vliegen, stelt Thinkgeek, na twintig seconden aan de meegeleverd lader te hebben gehangen. De Electric Paper Airplane Conversion Kit kost zo’n 15 euro.