AMSTERDAM – Computers bestuurt men met een muis, maar aangezien zo’n iedere pc een calculatorfunctie heeft, lijkt het wat overbodig om een rekenmachine in een muis te stoppen. Dat Canons X Mark I Mouse toch deze twee functies verenigt, maakt het niet automatisch nutteloos, aldus Canon.

De nieuwe muis – die verkrijgbaar zal zijn in een witte en zwarte kleur – heeft weliswaar een calculator aan boord, maar dat is niet de enige functie van de genummerde toetsjes op het draadloze bluetooth-apparaatje. Naast het intikken van heftige rekensommen, kan men deze knoppen namelijk ook gebruiken als numerieke computertoetsen.

De gedachte hierachter is dat steeds meer laptop- en desktopkeyboards het moeten stellen zonder een numeriek toetsenblok aan de rechterzijde. Voor wie deze functies liever niet in zijn muis terugziet, komt Canon ook met de X Mark I Keypad, een calculator en bluetooth-nummertoetsenbordje zonder muisfunctie. Beide apparaten komen in september uit in de VS en zullen er 60 dollar kosten.