AMSTERDAM – Alsof er nog niet genoeg accessoires waren die de iPhone in een universele afstandsbediening veranderen, komt het Duitse Zero1.tv met de Voomote One. Deze oplossing lijkt nog iets verder te gaan dan zijn concurrenten en voegt Logitech Harmony-achtige mogelijkheden toe.

De Voomote One bestaat wederom uit een accessoire dat men om de iPhone vast klikt, al zal men het niet zo snel laten zitten als de onlangs gelanceerde Surc iPhone 4 Case. De bijhorende gratis software gaat echter wel een stukje verder dan veel andere afstandsbedieningsaccessoires voor Apple’s smartphone.

Zo kan men zelf verschillende bedieningsschermen inrichten voor aparte ruimtes in huis, bijvoorbeeld om in één keer over te kunnen schakelen van de tv in de woonkamer naar die in de slaapkamer. Ook is het mogelijk om verschillende apparaten op te nemen in bepaalde scenario’s, zodat automatisch de juiste apparatuur aanspringt als men bijvoorbeeld op de knop ‘film’ drukt.

De Voomote One is vooralsnog alleen verkrijgbaar via de website van de Duitse fabrikant. Voor Nederlanders bedraagt de prijs bijna 80 euro, als men de verzending meetelt. Het accessoire is vooralsnog alleen in het zwart verkrijgbaar, dus bezitters van een witte iPhone hebben pech gehad.