AMSTERDAM – Wie op Nintendo’s 3DS wil afgeven, zou kunnen roepen dat er niet genoeg unieke games voor zijn uitgekomen of dat het apparaat te duur is. Wie niet tegen 3D kan, kan zelfs opperen dat het apparaat hoofdpijn opwekt. Maar over de analoge stuurpook valt weinig te klagen. Cyber Gadget is het daar niet mee eens.

De Japanse gadgetwebshop komt met de Cyber Control Pad, een rubbertje dat men over de draaiknop (zo heet de knop officieel in Nederland) kan doen om in het heetst van de gamestrijd niet de grip te verliezen. Of dat überhaupt wel nodig is, laat Cyber Gadget maar even in het midden. Wel laat de webshop trots weten dat er een handige sleutelhanger bij de draaiknoprubber wordt geleverd.

Het bedrijf weet bovendien nog een andere goede reden om de stuurpook te beschermen met het rubbertje: het zou de speler beschermen tegen besmetting door bacteriën van andere spelers die met de handheld bezig zijn geweest. Of Cyber Gadget daarom ook vergelijkbare rubberen jasjes gaat uitbrengen voor de andere knoppen van het portable spelsysteem, is nog niet duidelijk. Ook over de prijs is nog niets losgelaten.