AMSTERDAM – Archos lanceerde enige tijd geleden al enkele betaalde Android-tablets en het Britse Andy Pad sloeg deze week dezelfde weg in. Het bedrijf introduceert de Andy Pad en Andy Pad Pro, twee Android-tablets met minder spierballen dan gebruikelijk, maar ook met een benedengemiddelde prijs.

Het Britse bedrijf probeerde al enige tijd interesse te wekken voor de aankomende apparaten, door weinig onthullende foto’s te verspreiden. Maandag is de fabrikant eindelijk over de brug gekomen met uitgebreide specificaties en prijzen.

Beide tablets hebben een 7-inch scherm, maar bij de 'normale’ Andy Pad heeft dit scherm een resolutie van slechts 860 bij 480 pixels. Bovendien is het een resistief touchscreen. De Andy Pad Pro heeft 1024 bij 600 pixels in hetzelfde formaat scherm weten te proppen, terwijl het hier vermoedelijk wel om een fijner, capacitief touchscreen gaat.

De Andy Pad heeft verder een 1,2 GHz Cortex A8-processor, 512MB werkgeheugen, een videochatcamera, usb, microSD-opening, een mini-hdmi-uitgang en 8GB aan opslagruimte. De Andy Pad Pro heeft nagenoeg hetzelfde, al is de opslagcapaciteit dubbel zo groot en beschikt deze tablet bovendien over bluetooth-functionaliteit.

Beide tablets draaien op het verouderde Android 2.3, in plaats van Android 3. Daar staan echter wel enkele zachte prijsjes tegenover. De Andy Pad zal omgerekend 150 euro kosten, terwijl de Andy Pad Pro iets meer dan 200 euro gaat kosten. De releasedatum is nog niet bekend.