AMSTERDAM – De Deense speakerfabrikant Libratone kondigt twee nieuwe speakers aan die compatibel zijn met Apple’s draadloze muziekstreamingfunctie AirPlay. De draadloos inzetbare speakers krijgen wel een stevige prijs.

De voordeligste van de twee, de Libratone Live, is een staande zuilluidspreker van 47 centimeter hoog. De driehoekige vorm moet ervoor zorgen dat de speaker niet omvalt, terwijl een ingebouwde subwoofer en twee keer twee drivers voor hoge en middentonen voor een vol geluid moeten zorgen.

De Libratone Lounge is een soundbar van een meter breed en twaalf centimeter dik. Deze speaker bevat evenveel geluidselementen als de Live, maar door een grotere subwoofer zouden lage tonen nog wat krachtiger moeten overkomen. Volgens Libratone laat de luidspreker zijn geluid tegen muren kaatsen, om in zijn eentje de hele ruimte met muziek te vullen.

Beide luidsprekers zijn compatibel met Apple’s AirPlay-functie, waardoor ze draadloos geluid af kunnen spelen van iTunes en iPads, iPhones en iPods touch. Ook is er een lijningang aanwezig voor andere muziekapparaatjes of bijvoorbeeld om de Lounge als speakerbalk voor de televisie te gebruiken. De speakers zijn vanaf september verkrijgbaar via Apple-winkels voor zo’n 1350 (Lounge) en 790 euro.