AMSTERDAM – Apple is een terugroepactie begonnen voor iMacs met een specifiek type harddisk. Het lijkt te gaan om de eerste serie van de nieuwe generatie iMacs, die begin mei op de markt kwamen.

Het gaat om iMacs die beschikken over een specifieke 1TB-harddisk van Seagate. Volgens Apple kan een ‘zeer klein’ aantal van de schijven onder bepaalde omstandigheden kapotgaan. Meer informatie over het probleem en de omvang ervan is niet bekend.

De betreffende schijven zijn alleen te vinden in sommige iMacs die tussen mei en juli van dit jaar verkocht werden, laat Apple weten.

Serienummer

Aan de hand van het serienummer is na te gaan of iMacs onder de terugroepactie vallen. Eigenaars van getroffen iMacs, die bij de productregistratie hun e-mailadres hebben opgegeven, krijgen een e-mail van de fabrikant.

Men kan ook zelf controleren of de harddisk vervangen moet worden, door het serienummer van zijn iMac in te voeren op Apple’s website voor klantenondersteuning. Apple geeft aan de betreffende harddisks kosteloos te vervangen. Men kan tot 23 juli 2012 van de actie gebruikmaken.