AMSTERDAM – LG wil medio 2012 een oled-televisie van 55 inch uitbrengen. De Koreaanse elektronicafabrikant ziet echter geen toekomst meer voor kleinere oled-schermen voor mobiele apparaten.

Dat zegt CEO Kwon Young-soo van LG’s beeldschermdivisie, aldus Whathifi.com. Volgens Young-soo komt zijn bedrijf medio volgend jaar met de eerste consumenten-oled-tv van 55 inch en andere ‘grote’ formaten. De toestellen zullen eerst in kleinen getale op de markt komen, in combinatie met vermoedelijk hoge prijzen. Maar volgens de CEO van LG Display zal het bedrijf niet lang wachten om grotere oled-televisies in massaproductie te nemen.

Oled-schermen zijn energiezuiniger, helderder en contrastrijker dan gangbare led-lcd-schermen. Hoewel enkele bedrijven, waaronder Sony en LG zelf, al diverse oled-televisies hebben uitgebracht, blijft het formaat beperkt tot onder de 20 inch, terwijl de prijzen fors zijn.

Oled-technologie begint al wel steeds meer zijn weg te vinden naar smartphones. Ook de opvolger van Sony’s PSP – de PlayStation Vita – wordt met een dergelijk scherm uitgerust. LG’s topman ziet voor zijn bedrijf echter geen toekomst meer weggelegd in de markt voor kleine oled-schermpjes, die volgens hem minder goed presteren en minder opleveren dan LG’s compacte lcd-schermen met ips-technologie.