AMSTERDAM – Een ecoknop op de afstandsbediening van een tv is op zich niet nieuw meer. Zo bracht Sharp al een flinke lading televisies uit die met een druk op de knop overschakelen naar een energiebesparende stand. Toshiba past dit principe met zijn nieuwe 32BC3 wel een stukje agressiever toe.

De Japanse elektronicafabrikant introduceerde in zijn thuisland de 32BC3, een nieuwe 32-inch televisie. De lcd-tv weet niet bepaald op te vallen met zijn beeldresolutie, contrast en dergelijke. Zo is de tv ‘niet eens’ full-hd.

Wel heeft het toestel een zeer agressieve ecoknop. Drukt met één keer op de knop, dan wordt de beeldhelderheid met 50 procent teruggeschroefd, terwijl een tweede druk op de knop goed is voor 75 procent minder helderheid.

Dit moet leiden tot een flinke besparing op energie, maar de beeldkwaliteit zou er volgens het Japanse concern niet onder lijden. Of de tv ook in Europa uitkomt, is nog niet duidelijk, maar Japanners kunnen het toestel vanaf september kopen voor omgerekend 577 euro.