AMSTERDAM – Panasonic introduceerde dinsdag de Toughbook H2, een robuuste Windows-tablet die de vorig jaar uitgebrachte Toughbook H1 moet opvolgen. De nieuwe tablet heeft nog steeds een dikke huid, maar is wel een stuk sneller geworden.

Toen Panasonic vorig jaar de Toughbook H1 onthulde, werd de nieuwe Windows-tablet lauwtjes ontvangen. Want hoewel het apparaat aan allerlei militaire standaarden voor robuustheid voldeed – de tablet zou voldoende bestand zijn tegen schokken, stof, hitte, water en kou – werd het rekenwerk in de H1 uitgevoerd door een zwakke Intel Atom-processor.

Met de introductie van de H2 lijkt Panasonic aan te willen geven dat het goed naar die kritiek heeft geluisterd. Met een Intel Core i5-processor van 1,7GHz zou het nieuwe apparaat immers voldoende rekenkracht moeten bieden voor een soepele Windows-ervaring.

Van de Toughbook H2 zullen verschillende uitvoeringen verschijnen, maar voor de instapprijs krijgt men naast de genoemde processor een 10-inch touchscreen, 4GB werkgeheugen, een verwijderbare en schokbestendige harddisk van 320GB en een handjevol usb- en seriële aansluitingen. Met 3449 dollar is deze instapprijs echter wel aan de zware kant.