AMSTERDAM – Hififabrikant Bowers & Wilkins brengt graag luxe accessoires uit voor Apple’s portable apparaten, zoals de Zeppelin-speakerdocks. Ook de C5, een nieuwe in-ear headset voor de iPhone, moet net wat meer bieden én kosten dan de gemiddelde koptelefoon.

Bowers & Wilkins (B&W) blijkt erg veel van de ovalen vorm van zijn Zeppelin Air en Zeppelin Mini te houden, want ook de in-ear oordopjes van de C5 laten dezelfde krommingen zien. Deze oordopjes zijn uitgerust met ruisonderdrukking, om ook in het vliegtuig en op de fiets ongestoord naar muziek te kunnen luisteren.

Verder heeft B&W de lussen voor om de oren verstelbaar gemaakt en het voorste puntje van beide oordoppen wat verzwaard, met de bedoeling dat ze beter in de oren blijven zitten. Ondertussen beschikt de aansluitkabel over een geïntegreerde microfoon en een afstandsbediening, waarmee men van het ene naar het andere nummer kan springen en het volume kan aanpassen.

De nieuwe oordopjes zijn grotendeels van aluminium vervaardigd en komen voorlopig enkel in een zwarte uitvoering. De B&W C5 komt in augustus uit in de VS en zal daar 180 dollar kosten. Wanneer en voor welke prijs de headset naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.