AMSTERDAM – Acer stelt twee nieuwe picoprojectors voor. Deze kleine projectortjes hebben een led-lamp met een lange levensduur, maar de beeldresolutie is aan de krappe kant.

De twee miniprojectors luisteren naar de namen C110 en C112. De C110 is de goedkopere van de twee. Het apparaat meet 11 bij 8,5 bij 2,5 centimeter, is te voeden via een usb-poort en heeft een led-lamp die goed is voor 20 duizend lampuren, aldus Acer. Het apparaat is met een opstarttijd van vijf seconden lekker snel, maar de resolutie van 854 bij 480 pixels is niet om over naar huis te schrijven.

Voor een paar euro’s extra voegt de C112 hier nog wat wapenfeiten aan toe. Deze picoprojector kan alles wat de C110 ook kan, maar dan met een contrastratio van 1000:1. Bovendien kan men een externe accu op het apparaatje aansluiten, waarmee men twee uur projecties kan bekijken, wanneer er geen andere stroombron in de buurt is.

Acer brengt de twee minibeamers eind deze maand uit in Engeland. De C110 gaat er omgerekend 226 euro kosten, terwijl de C112 een prijskaartje krijgt van zo’n 250 euro. Wanneer en voor welke prijs de picoprojectors naar Nederland komen, is nog niet duidelijk.