Buddy Case verandert iPad 2 in MacBook Air

AMSTERDAM – Na diverse keyboarddocks die tablets eruit laten zien als een netbook, gaat MIC nog een stapje verder. Het bedrijf komt met de Aluminium Keyboard Buddy Case, die de iPad 2 verandert in een MacBook Air. Althans, van de buitenkant bezien.

Het nieuwe toetsenborddock heeft een aluminium buitenkant en voorziet ook in een klep waar de iPad als een laptopscherm in kan worden geplaatst. Klapt men de klep – met de iPad 2 erin – naar beneden, dan wordt de tablet automatisch in de slaapstand gezet. Bovendien lijkt het dan alsof er een MacBook Air op tafel ligt.

Uiteraard is er alleen een uiterlijke overeenkomst met Apple’s lichtste laptop: men kan de iPad 2 niet opeens bedienen met een muis. Bovendien blijft de bovenklep slechts op één manier openstaan en kan men dus niet zelf de hoek bepalen tussen het toetsenbord en het tabletscherm.

Wel kan men het toetsenbord gebruiken om de helderheid van het iPad-scherm te regelen en zijn er diverse functionele mediaknoppen aanwezig. De Aluminium Keyboard Buddy Case heeft een oplaadbare batterij aan boord en kost 50 dollar.

 

Tip de redactie